HTML

Miért vágják meg a TV-k filmeket?

Láttam az egyik csatornán sugározni a Starship Troopers c. Filmet, és felháborított, hogy milyen ocsmányul megvágták.

Friss topikok

  • HUSI: StarShip Troopers Hali!Tudnátok nekem segíteni én is nagy StarShip Troopers fan vaok. Nem tudna v... (2008.01.02. 05:04) StarShip Troopers

Linkblog

Archívum

StarShip Troopers

2007.12.30. 20:50 lvb

Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy általában nem szoktam foglalkozni a tv csatornákkal, de most, hogy a napokban megnéztem a RTL-klubbon sugárzott Csillagközi Invázó (Starship Troopers) című filmet, hogy finoman fogalmazzak, kivágta a biztosítékot.
Az, hogy egy filmből kivágnak részleteket – mert pl. napjainkban inkorrektek – még csak – csak elfogadom, ha egyet nem is étek vele, de amit ezzel a szerencsétlen filmmel tettek, az felháborító. Az, hogy miért kellet kivágni belőle részleteket, nem tudom, mivel késő este ment a film, még csak az ORTT-re sem lehet fogni. A lényeg, hogy az egyik kedvenc filmemet sikerült nézhetetlenre vágni a fent említett csatorna „derék” munkatársainak. Az, hogy kivágták a véres jeleneteket egy háborús filmből, már önmagában is a film paródiájává teszi.ezt a sajátosan magyar kerálmányt. Így sikerült elérni, hogy annak, aki esetleg most nézi először, fingja se legyen arról, hogy hogyan lett a Rasczak's Roughnecks –ből (Rasczak roszcsontjai a magyar szinkronban) Rico’s Roughnecks. Azaz mikor, miért léptették elő Rico-t, hogyan lett belőle hadnagy, nem maradt semmi infó – pl egy az egyben kivágták Rasczak halálát. Így, ebből az aspektusból nézve csak az jön le, hogy azért Rico-t nevezte ki hadnaggyá Carl Jenkins ezredes a katonai hírszerzéstől, mert egy suliba jártak és barátok voltak.
Végül is meg lehet köszönni az rtl klubbank, hogy ilyen szépen megvágta ezt a filmet, mert így igen élesen rámutat, hogy mi különböztet meg egy jó filmet egy szar, lapos, egysíkú filmtől. Talán érdemes lenne levetíteni egymás után a két részletet Ternovszkynak, akkor talán összekapja magát, és a Macskafogó 3 nem lesz ennyire lapos és szerintem öncélúan unalmas, mint a Macskafogó 2.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszfilmet.blog.hu/api/trackback/id/tr100279453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HUSI 2008.01.02. 05:04:39

StarShip Troopers

Hali!Tudnátok nekem segíteni én is nagy StarShip Troopers fan vaok.
Nem tudna valaki küldeni linket, hogy honnan lehet magyar szinkronnal letölteni az animációs StarShip Troopers teljes részét.
süti beállítások módosítása