HTML

Miért vágják meg a TV-k filmeket?

Láttam az egyik csatornán sugározni a Starship Troopers c. Filmet, és felháborított, hogy milyen ocsmányul megvágták.

Friss topikok

  • HUSI: StarShip Troopers Hali!Tudnátok nekem segíteni én is nagy StarShip Troopers fan vaok. Nem tudna v... (2008.01.02. 05:04) StarShip Troopers

Linkblog

Archívum

StarShip Troopers

2007.12.30. 20:50 lvb

Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy általában nem szoktam foglalkozni a tv csatornákkal, de most, hogy a napokban megnéztem a RTL-klubbon sugárzott Csillagközi Invázó (Starship Troopers) című filmet, hogy finoman fogalmazzak, kivágta a biztosítékot.
Az, hogy egy filmből kivágnak részleteket – mert pl. napjainkban inkorrektek – még csak – csak elfogadom, ha egyet nem is étek vele, de amit ezzel a szerencsétlen filmmel tettek, az felháborító. Az, hogy miért kellet kivágni belőle részleteket, nem tudom, mivel késő este ment a film, még csak az ORTT-re sem lehet fogni. A lényeg, hogy az egyik kedvenc filmemet sikerült nézhetetlenre vágni a fent említett csatorna „derék” munkatársainak. Az, hogy kivágták a véres jeleneteket egy háborús filmből, már önmagában is a film paródiájává teszi.ezt a sajátosan magyar kerálmányt. Így sikerült elérni, hogy annak, aki esetleg most nézi először, fingja se legyen arról, hogy hogyan lett a Rasczak's Roughnecks –ből (Rasczak roszcsontjai a magyar szinkronban) Rico’s Roughnecks. Azaz mikor, miért léptették elő Rico-t, hogyan lett belőle hadnagy, nem maradt semmi infó – pl egy az egyben kivágták Rasczak halálát. Így, ebből az aspektusból nézve csak az jön le, hogy azért Rico-t nevezte ki hadnaggyá Carl Jenkins ezredes a katonai hírszerzéstől, mert egy suliba jártak és barátok voltak.
Végül is meg lehet köszönni az rtl klubbank, hogy ilyen szépen megvágta ezt a filmet, mert így igen élesen rámutat, hogy mi különböztet meg egy jó filmet egy szar, lapos, egysíkú filmtől. Talán érdemes lenne levetíteni egymás után a két részletet Ternovszkynak, akkor talán összekapja magát, és a Macskafogó 3 nem lesz ennyire lapos és szerintem öncélúan unalmas, mint a Macskafogó 2.

1 komment

süti beállítások módosítása